Contactcenter

22 mars, 2007

Ursäkter och usla bortförklaringar...

Det där ska då vara torsdagens inlägg (förra veckan). Imorgon kommer måndagens och torsdagens inlägg för den här veckan. Det har varit svårt med inspiration den senaste tiden, dels p.g.a. ett alldeles utmärkt socialt liv och dels p.g.a. eventuellt jobbyte. Bloggens paus under flytten och de senaste problemen har verkligen straffat sig - besökarantalet är nere i hälften av vad det har varit. Det är uppenbart att bloggen inte blir så populär som jag skulle önska (och därmed skapa förutsättningar för publicering, som åtminstone tre andra bloggar jag känner till lyckats med).

Boken är uppe i 80 A4-sidor i 10 punkter, men det verkar som intresset för bloggen har börjat gå nedåt efter en tillfällig topp. Kanske är blogg/följetong inte rätt medium för min bok, kanske vill folk läsa vad kändisar skriver eller om mode, teknikprylar eller korta roliga citat. Kanske är boken egentligen inte särskilt bra, kanske är den för bitter och för specialiserad.

Nåja, för er ~40-50 som fortfarande kommer hit varje dag och för min egen skull ska jag göra mitt bästa för att skriva klart boken, så ni får veta hur det går för Mats Olsson och vad som händer på Contactcentret. Planen är kanske 4-6 kapitel till, sedan är det slut.

Jag kommer stänga ner forumet också - det är så hopplöst nerspammat och inte särskilt aktivt med riktiga poster, folk verkar föredra kommentatorfältet.

Så, slutpoäng - skam den som ger sig.

Etiketter:

18 Kommentarer:

 • Kör på bara Adlern. Tappar du läsare kanske det beror på att de fått nya (meningsfulla?) jobb och inte vill minnas sina dagar på den underbara helpdesken...

  By Anonymous Tråkel, at 22 mars, 2007 08:34  

 • Jag tror att folk tappar intresset för saker när dom inte kontinuerligt uppdateras. - ingen läser min blog heller, eftersom jag sällan uppdaterar den.

  Min gissning ...

  // Westinghouse

  By Anonymous Westinghouse, at 22 mars, 2007 11:06  

 • Kör på! Jag vill iallafall läsa slutet. Jag brukar vara inne och kolla om du uppdaterat flera gånger per vecka. Men det är klart, någonstans måste det vara ett slut. Men gör ett riktigt slut, och inte bara ett tomt hål med en massa obesvarade frågor :)

  By Anonymous Strukt, at 22 mars, 2007 20:02  

 • Jag har svaret på varför besöksantalet har gått ner... Den gestapo-grå byggnaden har blockerat bloggen!!! Dock verkar resten av *.blogspot.com fungera ypperligt...

  By Anonymous Coluber, at 23 mars, 2007 03:42  

 • *visslar*

  proxomitron ...

  // Tobe

  By Anonymous Tobias, at 23 mars, 2007 13:11  

 • Aha, det skulle förklara både A och B, Coluber. Jag får väl se det som en seger. §:cD

  By Blogger von Adler, at 23 mars, 2007 13:11  

 • När jag tänker efter skulle det inte förvåna mig om de kontaktat advokat och undersökt de lagliga möjligheterna att tvinga mig att plocka ner bloggen och sitter och surar som bara den inne på sina kontor. §;c)

  Adler

  By Blogger von Adler, at 23 mars, 2007 13:13  

 • Hahaha. Ja. Det ska bli skoj på nästa arbetspass.
  Med lite flyt så är hela blogspot.com blockerat. Vilket skulle påvisa att cheferna (som sitter utanför filtret), fortfarande kollar in Mats Olssons öden och leverne. Och Ja, dom som har möjlighet till grönare gräs brukar väl utnyttja det? Gallring är på så vis fixad och rätt målgrupp är nådd.

  By Anonymous Coluber, at 23 mars, 2007 19:58  

 • Förresten; kanske det är dags att lägga upp en mirror?? =D
  Helst på en udda adress så det tar längre tid att hitta åt den...

  By Anonymous Coluber, at 23 mars, 2007 19:59  

 • Man kan inte komma förbi filtret genom att TinyURL:a?

  Ganska typiskt ett visst företag att cheferna inte anses störas i sitt arbete av access till icke-arbetsrelat material på nätet, medan folket på golvet antas det.

  By Blogger von Adler, at 23 mars, 2007 20:28  

 • Fortsätt med skrivandet! Det är alltid kul att surfa in här och se att nytt kapitel ligger ute. Jag tror som andra att läsarna sviker när bloggen inte uppdateras löpande. Du har en talang i skrivandet som gör Mats Olssons berättelse extra rolig att följa. Men kanske är dryper den lite väl mycket av bitterhet ibland, för att kunna bli publicerad. Bara ett tips i all välmening om det blir aktuellt med en revidering inför ev. publicering. Hur som helst vill jag och många fler veta hur historien om Mats slutar.

  Kör hårt!

  By Anonymous David, at 25 mars, 2007 18:54  

 • Den här bloggen här varit blockerad i gestapoborgen ett tag.. all blockering kom i samband med att några genier lyckades få in en trojan på sina datorer, då blåste dom hårddiskarna på alla datorer (även hos de team som inte hade drabbats), installerade mjukvara på datorerna som "ringde hem" om otillåten mjukvara kördes, tömde allas profiler på nätverket (utan förvarning) och införde blockering av allt som de ansåg vara av "ej arbetsrelaterad karaktär".

  By Anonymous mick, at 27 mars, 2007 18:42  

 • David: Tack för kommentarerna. Bitterheten är en del av boken, men den ska revideras lite i min planerade omskrivning. Som det är nu kommer kanske lite för mycket i kapitel 1, en del av det borde spridas ut lite i resten av boken. Det verkar dock som mina läsare här vill ha bitterhet, jag får aldrig så mycket klagomål som under kapitlen utanför jobbet coh bitterheten.

  Mick: Tack för informationen. Jag har ju tracker och besökarräknare på bloggen. Jag ska ta och kolla upp om det kommer besök från nätet som contactcentret ligger på (som är mycket specifikt) - då vet man.

  By Blogger von Adler, at 01 april, 2007 02:41  

 • fortsätt att skriva. Hela bloggen är helt suverän.
  Jag vet att jag inte kommit in och kikat på ett tag när inläggen inte kommit in, men jag kollar alltid med jämna mellanrum .
  Keep it comin'

  By Anonymous caune, at 02 april, 2007 11:01  

 • Ja tycker att bitterheten är en av de starka sidorna. Jag känner igen den, jag delar den.

  Jag kollar inte heller in bloggen särskilt ofta men när jag väl gör det så sträckläser jag allt nytt. Borde väl vara fler än migsom gör så?

  Jag och flera med mig skulle genast traska ner till butiken å inhandla ett exemplar. Tror faktiskt du håller på att skapa en modern klassiker. Det är så jävla ovanligt att folkskriver bra grejor om livet som arbetande.

  Sen är det många som inte pallar sitta o läsa framför burken.

  By Anonymous Anonym, at 19 april, 2007 14:48  

 • Caune: Inställ dig oftare! §;c)

  Anonym: Tack så mycket, det var roligt att höra! Jo, det är sant att en del har problem att läsa, har man inte varit med från början så kan det bli jobbigt. Man kanske skulle erbjuda ett pdf-dokument som kan skrivas ut för de som vill läsa från början men inte orkar med datorn? Jag hoppas det kan bli en klassiker när den väl blir bok, men jag gör mig inga illusioner. §:c)

  By Blogger von Adler, at 19 april, 2007 15:03  

 • Jag har snart varit fri ifrån PC ServiceCall a.k.a. The Tech Guys i snart två månader nu. Det blir inte lika flitigt läsande när man är hemma och är fri att göra en massa annat. Däremot fungerar Contactcentret perfekt att sitta och läsa om man är på jobbet. Man kan ju alltid inbilla sig att den är jobbrelaterad, ifall någon skulle komma och klaga. *flina*

  Tycker det är jättebra jobbat att du håller på och skriva så här mycket. Det är kul att läsa! :) Nu har jag lite catching-up att göra här. Får se nu vilket inlägg jag läste senast jag var här... Kram på dä!

  By Blogger Traxy, at 01 maj, 2007 10:53  

 • Jag får mycket besök från en proxysida, så jag misstänker att man i gestapoborgen hittat sätt att går runt filtret nu. §:cD

  By Blogger von Adler, at 05 augusti, 2007 11:49  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggtoppen.se