Contactcenter

05 november, 2007

Kapitel 17 (forts 2).


Efter två timmar, för naturligtvis blir det två timmar, inte en som utlovat, är det äntligen slut. Det är förstås kö fortfarande, och det kommer elaka meddelanden från samtalsövervakningen, men Andersson svär som en borstbindare och menar att Lill-Mussolini kan stoppa upp sin kö där varken sol eller måne lyser, vi har varit flexibla och hjälpt till, ger vi mer tar de handen, armen, axeln och biter ett gott stycke ur bröstkorgen också.

”Sätt igång med mail!” säger han resolut. ”Hänvisa till mig om samtalsövervakningen klagar.”

”Bästa ordern sedan kapten sa ’sup!’ i lumpen!” säger Peter med ett brett flin, Erik nickar instämmande och jag grymtar tillfredställt. Tillbaka till mailen. Fåse, någon frågar efter priserna på våra ADSL, klistra in ett autosvar… Hmmm…

”Jag är kallad på möte om mailgruppens inflexibilitet.” säger Andersson plötsligt med ett ironiskt leende och reser på sig. ”Fortsätt med mail ni.” säger han och försvinner förvånansvärt fort, innan någon hinner säga mer än ’lycka till’ och ’vi är på din sida’.

”Varför vill alla prata med chefen hela tiden?” säger Erik med en rynka mellan ögonbrynen. Han sitter längst upp i mailkorgen och får ta skiten får de mail vi svarar illa på.

”De tror väl att våra chefer skulle ha mer befogenheter än vi och är lite räddare om TeleNet24s kunder. Vi skiter ju i vilket.” säger jag.

”Ja, men de går bet.” menar Peter. ”Callcenters är som katolska kyrkan. En massa helgon med specialområden. Sankt Mats, ADSL-frågornas besvarare, Sankta Lena av fakturorna och så vidare… Det är bara i undantagsfall man ska vända sig direkt till chefen.”

Ett tag sitter vi och diskuterar olika religioners relation till contactcentret. Hin Olga, det finns ingen mailgrupp utom mailgruppen och Andersson är dess profet. Eller om du inte är en god tekniker och håller dig på mattan kommer du återfödas som telemarketare, eller ännu värre, TeleNet24-kund!! Andersson kommer tillbaka, suckar djupt och skakar mest på huvudet när vi försöker få veta vad de egentligen sagt på ’mötet’. Sedan går vi på lunch och klämmer i oss usla halvkalla och torra hamburgare och halvfriterade pommes frites på Dånken under ivrigt dissande av stackars Erik som insisterat att vi skulle gå dit.

”Fan, Dånken suger. Tjugo minuter och en fis så är man hungrig igen.” säger jag misslynt.

”Du skulle kunna äta två kor och ett friterat potatisland och ändå vara hungrig efter tjugo minuter och en fis, Mats.” säger Peter och petar sig i tänderna med en snodd plastgaffel.

”Which would be bad because…?” kontrar jag med ett flin.

”Du blir på så förbannat dåligt humör när du är hungrig.” säger Erik med en elak grimas.

”Just det, värsta djävla lordimonstret och magsäcken din börjar hota med att smälta levern.” säger Peter, missar med plastgaffeln och knäcker den mot tandköttet. Med ett avgrundsvrål rycker han ut den, spottar ut den del som fastnat i tandköttet och slänger den stackars oskyldiga plastgaffeln på gatstenen och stampar jämfota på den. ”DJÄVULSTYG!” ryter han så folk vänder sig om och undrar vad som står på.

”Ditt fel!” säger han helt ologiskt och hötter med ett finger i mitt överraskade ansikte och svär ömsom på finska, ömsom på svenska.

”Va? Hur?” säger jag.

”Det vet jag fan inte, men på något satans vis är det ditt fel, din djävel!” säger Peter och gör en sur grimas.

”Seså barn, inte bråka nu, då blir pappa Andersson ledsen.” säger Andersson och flinar. Peter svär lite till men släpper sedan det hela. Vi går tillbaka till jobbet och sätter oss igen.

”Vafan?” säger Andersson. ”Har ni sett ködjäveln?”

Jag tar upp den. Fyrtioåtta personer i kö? Strax innan ett? Vad i helvete?

”Kolla mailen!” säger Peter och skakar på huvudet. ”TeleNet24 har köpt upp InStröm. Sextiosjutusen modemkunder och nästan fyratusen ADSL-kunder. Och nu ringer de till oss.”

”Va?” säger jag och känner huvudvärken bli ännu värre. ”Men vi har ju inte fått någon information?”

”Torped-Olga skriver i mailet att eftersom de använder samma teknik som TeleNet24 ska det bara vara att supporta på.

”Men vad heter deras ftp? Utgående och ingående mailserver? Vad har de för priser och specialavtal?” säger Erik och vevar med armarna så hans perfekt strukna skjorta skrynklar sig som grädde under elvispning.

”Det står inte i mailet.” säger Peter och skakar på huvudet.

”Order direkt från VD, vi ska koppla in oss.” säger Andersson och sjunker med en suck ännu djupare ner i stolen. ”Jag tar och ringer till TeleNet24 och försöker ta reda på saker om ni kopplar in er…” säger han och kliar sig i sitt glesnande hår.

Etiketter: ,

1 Kommentarer:

  • buhääää...
    Länge sedan jag läste nu, men än desto bättre smakar avsnitten! =)

    By Anonymous Anonym, at 29 november, 2007 00:19  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggtoppen.se